Κυριακή 1 Απριλίου 2012

01/04/2012 ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ελληνικέ λαέ, άχτουνγκ.

Σου ομιλεί ο γαμιάς της ζωής σου και της ύπαρξής σου, της οικογένειάς σου και της ιστορίας σου. 

Ξεκινάω αυτή την επικοινωνία μαζί σου γιατί πλέον αισθάνομαι άβολα με την μεταξύ μας σχέση.  

Δεν μπορώ να σε γαμάω χωρίς συναίσθημα. 

Πές με Ελληνικέ λαέ όπως θές, ονόμασέ με όπως σου αρέσει, είναι οκ με μένα. 

Γουστάρω να με βρίζουν όταν τους γαμάω. 

Έτσι όπως βλέπω την κατάσταση, θα σου γαμάω την ζωή και την ύπαρξη για κάμποσα χρόνια ακόμα.

Παίρνω λοιπόν την πρωτοβουλία να σου πω πως σε ευχαριστώ Ελληνικέ λαέ για την χαρά που μου δίνεις. Σε ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας γιατί πολύ απλά με αφήνεις να κάνω αυτό που γουστάρω τρελά.

Να γαμάω δηλαδή υπάρξεις ατομικές ή συλλογικές, ζωές οικογενειακές αλλά και μοναχικές, ψυχές παιδικές και καρδιές μπαρουτοκαπνισμένες. 

Σε ευχαριστώ πολύ Ελληνικέ λαέ. Και σε ευχαριστώ εσένα προσωπικά και όχι τους πολιτικούς σου, γιατί πολύ απλά, αυτούς τους νταβάδες τους έχω γραμμένους στ’αρχίδια μου. Είναι αναλώσιμο είδος. 

Σε ευχαριστώ που με αφήνεις, 70 χρόνια είχα να γαμήσω έτσι. 

Θα ήθελα επίσης να σε παρακαλέσω, πριν συνεχίσω να σε γαμάω, να μάθεις απ’έξω τις παρακάτω γραμμές, τις οποίες οφείλεις πλέον να περάσεις από γενιά σε γενιά:

«Ορκίζομαι εις τον Θεόν, τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισόμενας μου υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων»

Κι αν δεν θυμάσαι Ελληνικέ λαέ τα παραπάνω λόγια, μην ανησυχείς… η ιστορία υπάρχει και γράφεται για να επαναλαμβάνεται και να την ξαναζείς.

Για την komandatur, 
ΆΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ


( Όποιος φίλος/φίλη αισθάνεται άκομψα με την γλώσσα και το ύφος του παραπάνω κειμένου, ή ακόμη και αν παρεξηγήθηκε, θα παρακαλούσα να αντικαταστήσει τις λέξεις: γαμιάς, γαμάω, γαμήσω με τις: καταστροφέας, καταστρέφω, καταστρέψω, ενώ τη λέξη νταβάδες να την αφήσει ως έχει και να  ξαναδιαβάσει το κείμενο. Τα αρχίδια μένουν ως έχουν ως μέρος του ανθρώπινου σώματος, είναι δυνατό όμως να αντικατασταθούν με τις σόλες της μπότας τους, της βέρμαχτ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου