Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Γεια σου ρε Αναστασία, είσαι παλικάρι

ΕΠΑΜ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την Επιστολή της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αναστασίας Αντωνέλλη στο Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, με θέμα την άρνηση αποστολής στοιχείων του Ν.Π.Δ.Δ. στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάζοντας την επιστολή της κ. Αντωνέλλη, διαπιστώσαμε  πόσο απλό γίνεται  το επιτηδευμένα «σύνθετο»  που σκοπό έχει  πιο πολύ να συσκοτίσει παρά να αποκαλύψει τα όσα κατακλυσμιαία συμβαίνουν γύρω μας. Πόσοι τόνοι γραπτών .πόσες ‘βαθυστόχαστες’ αναλύσεις, περί  κρίσης αξιών, περί διεφθαρμένου κράτους ,περί νέας ηθικής, που ταλαντεύονται ανάμεσα  στην ισοπεδωτική γενίκευση  και   τη μεροληπτική εξαίρεση πάντα της ‘δικιάς’ μας ομάδας.
Τα πράγματα ωστόσο είναι εξαιρετικά απλά. Μας λείπει δεκαετίες τώρα  το ‘παράδειγμα’., δηλ. η υπεύθυνη στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από καταδίκη του φαύλου, του άσχημου του άδικου, όταν αυτό μάλιστα ενδύεται το μανδύα του «γενικού καλού». Μας λείπει η ανυποχώρητη υπεράσπιση  των κοινωνικών αγαθών, κυρίως από εκείνους που ορκίστηκαν να τα διαφυλάττουν, ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού ή κατάργησής τους.
 Αναφερόμαστε  προφανώς   στην άρνησή της Κ. Αντωνέλλη να  αποστείλει   στοιχεία του ΝΠΔΔ στο Υπουργείο Εσωτερικών ,την άρνησή της  επομένως να συμπράξει σε απολύσεις προσωπικού  και σε διάλυση  των κοινωνικών δομών στο νησί της ,την άρνησή της να συνυπογράψει άλλη μια πράξη καθημερινής υποτέλειας και σύμπραξης με τον εχθρό. Ποιον εχθρό;; αυτόν που  ζητά από το ΔΥ ‘απλώς’ να υπογράψει  ένα υπηρεσιακό έγγραφο  που στην ουσία ισοδυναμεί με χιλιάδες προσωπικές και οικογενειακές τραγωδίες- δηλαδή, την κατοχική κυβέρνηση.
Ο ΔΥ δεν είναι ο υποταγμένος ή αδιάφορος ανθρωπάκος που εκτελεί εντολές άνωθεν. Βρίσκεται στη θέση αυτή, όχι για να διαιωνίσει τη συνέχεια ενός κράτους ληστρικού και εντέλει αντικοινωνικού, αλλά για να επιτελέσει αυτό για το οποίο ορκίστηκε :«ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παραβώ τον όρκο που έδωσα για την υπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος»
Τα μέλη του  ΕΠΑΜ ΠΑΤΡΑΣ δηλώνουν την ολόθερμη υποστήριξή τους στην κ. Αντωνέλλη που με τη θαρραλέα της πράξη επαναπροσδιόρισε και ανύψωσε  την έννοια του  δημόσιου λειτουργού. Θα βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλάι καθενός που σέβεται το ρόλο του ως εντολέα του δημοσίου ,δηλαδή του λαού και  θα τον υπερασπιζόμαστε από τις επιθέσεις της φασίζουσας κυβέρνησης και των υποστηρικτών της με λόγο και έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου